Witajcie!
Dziś przychodzę do Was z propozycją na szybkie jedzonko. Parówki w cieście francuskim to ciekawa alternatywa dla zwykłych parówek. U mnie goszczą bardzo często zarówno na śniadanie, obiad, kolację jak i przekąskę.
Składniki:
- 8 cienkich parówek
- ser topiony w plasterkach
- gotowe ciasto francuskie
- przyprawa chili w młynku Kotanyi
Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów.
2. Na każdym układamy plasterek (albo więcej) sera topionego w plasterkach. Ja dodatkowo posypałam ser przyprawą chili w młynku Kotanyi (albo może być to co kto lubi, my lubimy na ostro).
3. Na każdym kawałku kładziemy parówkę i zawijamy ją w ciasto. Ja
zostawiam końce parówek nieowinięte, bo fajnie wyglądają i bardziej się
przypiekają. Ciasto na łączeniu lekko dociskamy. Układamy na blaszce do grilla i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C.
4. Pieczemy około 20
minut, aż ciasto się ładnie zarumieni.
Szybkie i dobre danie. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńO dzięki!!! Słyszałam o tym ale jakoś tak... Ale jak się zobaczy to od razu inaczej się do tego podchodzi :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :D
banalnie proste, a niebo w gębie ;)
UsuńMoże spróbuję zrobić dla gości, nie wydaje się skomplikowane :)
OdpowiedzUsuńMniam mniam, takie pyszności. Wypróbuję na pewno.
OdpowiedzUsuńBardzo smakowita inspiracja, muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńSerdeczności.
Lubię takie ❤
OdpowiedzUsuńPolecam podobny przepis z tą różnicą, ze ciasto tniemy na paski ok.1cm i owijamy spiralnie wokół kiełbaski, goście jedzą oczami!
OdpowiedzUsuńdziękuję za podpowiedź
Usuńna pewno spróbuję ;)